Royal Hong Kong Yacht Club


Igår var det dags för kräftskiva här i Hong Kong!

Jag och Nicolas tänkte att det kunde vara en kul sak att prova och eftersom vi inte känner någon i Hong Kong än så var det även ett bra tillfälle att träffa lite roliga människor. Den hölls på Royal Hong Kong Yacht Club, ett väldigt fint ställe precis vid vattnet, och anordnat av Svenska Handelskammaren. Så vi dök upp någon gång runt 20 snåret, förväntansfulla, hungriga, svettiga och törstiga - allt som behövs för en lyckad kväll. Och oj, vad fint de hade gjort! 17 uppdukade bord kantande den gigantiska swimmingpoolen med kräftgirlanger, månlampor, snapshäften och haklappar.

Vi blev bordsplacerade (hjälp, tänkte jag, nu hamnar vi på det tråkigaste bordet på hela festen), slog oss ner och började hugga in på den framdukade buffén. Jisses vilka goda köttbullar! Klockan nio anlände stora fat med illröda kräftor tillsammans med snapsen. Sedan visade det sig ganska snart att vårt bord hade mest håll i gång från början till slut ^^ Vi sjöng egna snapsvisor, finlandssvenska snapsvisor, pratade, skålade och åt. Åt, åt, åt. Jag har nog aldrig ätit så många kräftor förr, men det var ju så smaskigt!

Innan hemgång hanns det med en och annan dans och några gäster tog sig ett uppfriskande dopp i poolen bland alla badbollar ^^ Det framkom senare att de stulit några stackars arbetares shorts, som gärna inte ville gå hem i underkläder.. När vi lämnade område började taxijakten, vi bor på andra sidan vattnet och det är klurigt att hitta en taxi som får/vill köra dit. Vi gav upp då vi stötte på andra svenskar från festen som föreslog metron istället, så vi traskade vidare ut i natten. När vi väl nådde rulltrappan till metron börjar vakterna hojta "closed, closed!", vilket resulterar i att jag får göra en U-sväng i rulltrappan och kämpa mig tillbaks upp! Vår nya svenska vän frågar då hur äventyrliga vi är och menar på att "taxi klarar ju alla av att åka" och pekar på de små minibussarna som står vid trottoarkanten. Vi tittar på varandra och säger, tja varför inte?, hoppar på en buss som susar iväg i all världens fart och några minuter senare är vi på rätt sida stan och strax hemma.












En lyckad kväll! ^^


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Härlig kväll!!!

2011-09-10 @ 15:13:20
URL: http://yvonneandthecity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0